Päivittäiset arkistot: marraskuu 29, 2017


Hyviä vinkkejä kuunneltavaksi ja katseltavaksi

 

 

Ulkomailla ja erityisesti täällä maaseudulla asuessa internet on tullut kovin tärkeäksi. Se mahdollistaa paitsi yhteydenpidon läheisiin ja ystäviin, niin myös osallistumisen moniin tapahtumiin. Täältä kun ei niin vain lähdetä ajelemaan Osloon, saati Helsinkiin, jonkin tapahtuman tai luennon perässä. Onkin hienoa, että yhä useampi tapahtuma järjestetään nykyään verkossa.

Nyt just on menossa kaksikin hyvää online-tapahtumaa, joista haluan vinkata.

Ensiksikin TerveysSummit. Joka päivä mielenkiintoisia, ilmaisia haastatteluita liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin. Joka päivä julkaistaan uusia haastatteluita, jotka ovat katsottavissa rajatusti 24 tunnin ajan. Voit liittyä ilmaiseksi täältä.

Tai jos yrittäjyys kiinnostaa, niin mielenkiintoisia haastatteluita löytyy Menestyvän yrittäjän mindset online-tapahtumasta. Haastateltavina on lähinnä menestyneitä pienyrittäjiä ja itsensä työllistäjiä. Siellä puhutaan paljon mm. luovuudesta, intuitiosta ja rohkeudesta. Jokainen haastattelu on kuunneltavissa 48 tuntia. Siihenkin ehtii vielä liittymään mukaan täältä.

Mulla on perinteisesti ollut radio aina auki, mutta nykyään yhä useammin kuuntelenkin podcasteja. Silloin voin itse valita, mikä aihepiiri kiinnostaa minäkin päivänä ja kenen juttuja haluan kuunnella. Kuuntelu sujuu ihan niin kuin radionkin kuuntelu kotihommia tehdessä, tai vaikka sohvalla neuloessa television katsomisen sijaan. Monet kuuntelee nappikuulokkeilla autoa ajaessa tai lenkillä ollessaan. Itse kyllä kuuntelen luonnossa mielummin luonnon omia ääniä, mutta tilaisuuksia kuunnella kyllä löytyy.

Mitä ne podcastit sitten oikein ovat? Hyvin asian selittää vaikkapa Salamatkustaja- blogia kirjoittava Satu. Satu julkaisee itsekin mielenkiintoista Unelmaduunarit- podcastia.

Toinen suomenkielinen podcast, jota aina kuuntelen on Chez Helena- blogin Helena Liikanen- Regnerin ja Lilli Kääriäisen pitämä Kahvihetkiä maailmalla- podcast. Siellä voi kuunnella haastattelujen merkeissä tosi ihmeellisiä tarinoita suomalaisista, jotka ovat asettuneet kuka minnekin päin maailmaa. Norjassa asuminen tuntuu monen muun ulkosuomalaisen elämään verrattuna ihan lälly-jutulta :).

Tänään olen kuunnellut Yoga Girlin, eli ruotsalaisen Rachel Brathenin From the Hearth- podcastia (englanninkielinen). Siellä puhutaan hyvinvoinnista, ravinnosta, terveydestä, veganismistä ja muusta. Rachel on tosi sympaattinen ja suvaitsevainen tyyppi, ja näitä on mukava kuunnella. Ainoa miinus on ajoittain haastetteluita häiritsevät huonot yhteydet.

Mutta podcasteja on nykyään yhä enemmän, ja jokainen löytää varmasti itseään kiinnostavia juttuja.

Joten kun istutte siellä sohvan nurkassa joululahjasukkia kutomassa, niin laittakaa kuulokkeet korvaan ja sivistäkää tai viihdyttäkää itseänne siinä samalla, joko näiden online-tapahtumien tai podcastien parissa.

Mutta kun menette luontoon liikkumaan, niin jättäkää kuulokkeet kotiin ja nauttikaa siitä luonnosta kaikilla aisteilla.