Päivittäiset arkistot: helmikuu 6, 2018


Flowerpower 2

 

 

 

 

 

Jos ja kun puhutaan siitä, miksi talvi on hankalaa tai ikävää aikaa, puhutaan usein pimeydestä ja kylmyydestä. Usein myös siitä, kuinka vaikkapa lumentulo saattaa tehdä elämästä hankalaa. Mutta vähemmän puhutaan siitä, minkälaisessa aistityhjiössä me pohjoisen ihmiset talvisin oikein eletään.

Ajattele vaikka: kesään kuuluu linnunlaulu, laineiden liplatus, maan ja kukkien tuoksu, sateen äänet ja kaikkialla olevat värit, puhumattakaan kesän voimakkaista mauista. Talvi taas on valkoista ja harmaan eri sävyjä, hiljaisuutta ja tuoksuttomuutta. Tomaatitkin maistuvat valjuilta. Ei ihme, että joulu on tuoksuineen ja väreineen monelle niin tärkeää aikaa.

Talvessa on oma hienoutensa, mutta kuinka tällainen kuukausia kestävä aistityhjiössä eläminen oikein vaikuttaa ihmismieleen? Toki me eletään talvisinkin keinotekoisten aistiärsytysten keskellä, mutta uskon, että ne eivät vastaa luonnollisia hajuja, makuja, ääniä ja värejä – ihan yhtä vähän, kuin keinotekoinen valo vastaa auringonvaloa.

Mutta…

 

 

 

 

… onneksi on kuitenkin tämä netti. Jossain päin maailmaa on aina kesä, ja toisaalta kaikki me pohjoisen pallonpuoliskon asukkaat haaveillaan tähän aikaan tulevasta kesästä, joten blogit ovat kukkia ja puutarhoja pullollaan.

Jos sinunkin sielusi kaipaa kesää, niin:

käypä kurkkaamassa Mokkasin– blogin Sofian tämä postaus ja sen linkit.

Tai entäpä Living by W blogin Weronica, joka on avannut silmäni Daalioiden kauneudelle. Tutustumisen arvoinen blogi muutenkin.

Ja sitten Floret flowers. Minäkin haluan perustaa kukkafarmin! Mitä elämää!

Ja mitä kaikkea niistä kasveista voi tehdäkään. Amerikkalainen Herbal academy, ihanat sivut ja jos oikein innostuu ja englanti taipuu, niin Herbal academy järjestää myös monenlaisia nettikursseja.

Ruotsalainen My Casa. Mieli lepää näitä kuvia katsellessa!

 

Katselkaa, lukekaa ja nauttikaa!

 

Viimekesäisen kasvimaakatastrofin jälkeen ajattelin, että ehkäpä mun ei kannata kauheasti kirjoitella puutarhasta tai kukista. Poistin tässä kerran koko puutarha-kategorian. Mutta ei se kuulkaa taida onnistua, ja nämä puutarha-, kasvimaa- ja kukkajutut tulevat kulkemaan tässä hyvänä sivujuonena edelleen. Ei auta. Toivotaan vähän suotuisampaa kesää ja vähemmän katastrofin aineksia.

 

”Jos sinulla on puutarha ja kirjasto, sinulla on kaikki mitä tarvitset.”

– Cicero –