Päivittäiset arkistot: helmikuu 8, 2018


Levoton sielu 2

 

 

 

 

 

Paras aika talvea on juuri alkamassa ja norjalaiset on ihan täpinöissään odottamassa pääsiäiskelejä ja mökkiviikonloppuja tunturissa. Joka paikassa puhutaan suksista ja hiihtämisestä. Itse olen tällä hetkellä niin kurkkua myöten täynnä tätä talvea, että en voi laittaa tänne enää yhtä ainoaa talvikuvaa, vaikka niitä riittäisi. Ainakaan tänään.

 

Olen alkanut vähän miettiä, että miksi ihmeessä asun täällä, vaikka en vain tunnu olevan talvi-ihminen. Onko oikeastaan mitään järkeä istua täällä hankien keskellä yli puolet vuodesta ja haaveilla vähälumisista talvista, pitkistä kesistä ja laventeli- ja unikkopelloista? Jos puutarhanhoito tuo minulle niin paljon enemmän mielihyvää kuin hiihtäminen ja lumileikit, niin voisiko valita toisin? Vieläkö ehtisi ja jaksaisi vaihtaa asuinpaikkaa tai jopa asuinmaata?

 

Olen alkanut haaveilla Etelä-Ruotsista ja Tanskasta. Katsellut netistä pieniä sieviä Skånelaismökkejä. Kaivannut rantoja ja merta. Miettinyt, minkälaista olisi asua vaikka Österlenissä?

 

Olen pohtinut, onko tämä nyt muutoksen tarvetta ( linkin takana lukemisen arvoinen hesarin kolumni ) vai vaihtelun halua? Vai ainoastaan sitä omaa perustyytymättömyyttä ja mielen napinaa? Jotain, jonka läpi pitää vain elää, vai jotain, johon pitäisi reagoida? Ehkä se selviää tässä kevään edetessä.

 

Mutta sitä odotellessa lisäilen puuta uuniin, lämmittelen kaalikeittoa, sytyttelen kynttilöitä ja yritän muuttaa tätä asennettani, kun ei oikein muutakaan voi. Luen omia kirjoituksiani hyväksyvän asenteen ihmeellisestä voimasta… Tulevalle viikolle on luvattu runsaita lumisateita.

 

Ja pohjoistuulen puhallellessa sieluuni, muistelen elokuvaa ”Pieni suklaapuoti”. Sääli vain, että Johnny Debb ei ole tiettävästi purjehtimassa tänne päin.