Aloita tästä


 

Saman otavan alla

Nimeni on Hanne. Tulin Norjaan syksyllä 2010 viikonlopun ratsastusreissulle ja tunsin tulleeni kotiin. Puolitoista vuotta myöhemmin muutin tänne asumaan. Tarkemmin sanoen vuoristoseudulle Valdresiin, Opplandin lääniin.

Blogi sai alkunsa joulukuussa 2012 tarpeestani kirjoittaa ja valokuvata, sekä tallentaa elämääni täällä vuorten sylissä. Blogi on ollut kertomus Norjasta, metsistä, vuorista, puutarhasta, eläimistä, arjestani, sopeutumisestani, havainnoistani ja ajatuksistani. Viiteen vuoteen on mahtunut monenlaisia käänteitä, eikä elämä ole ainakaan ollut tylsää.

Nyt kesän kynnyksellä 2017 Saman otavan alla aloittaa puhtaalta pöydältä wordpressissä. Aikaisemmat kirjoitukseni jäävät entiseen osoitteeseen bloggeriin, josta voit halutessasi käydä niitä edelleen lukemassa.

 

Elämänmuutos

Olen tehnyt täydellisen elämänmuutoksen yli nelikymppisenä ja tiedän, että se on mahdollista. Sinänsä elämänmuutoksessa ei ole mitään tavoiteltavaa tai hienoa. Jos olet onnellinen ja tyytyväinen elämäntilanteeseesi, niin hieno juttu! Jos kuitenkin pohdit muutosta, ehkä suurtakin sellaista, niin toivon voivani inspiroida sinua siinä.

Mieli

Olen koulutukseltani toimintaterapeutti, ja työskentelen tällä hetkellä osa-aikaisesti yksityisellä psykiatrisella klinikalla. Olen opiskellut sen lisäksi monenlaista, mm. mindfullnessia ja kognitiivista terapiaa.  Ulkomaille muutto on ollut minulle paitsi matka vieraaseen maahan, niin ennen kaikkea matka itseeni. Joskus se suurin elämänmuutos on nimittäin muutos asenteissa. Ihmisen mieli ja mielenliikkeet jaksavat kiehtoa ja näkyvät välillä kirjoituksissani.

Hidastaminen

Pyrin elämään yksinkertaisesti ja tulemaan toimeen vähemmällä. Kuluttamaan kestävästi. Tällä tiellä kompastelen päivittäin, eikä vanhoista tavoista ja tottumuksista irtipääseminen ole ollenkaan mikään helppo juttu.

Välillä epätoivo maailman tilasta iskee ja omat muutokset tuntuvat kovin pieniltä, mutta sitten kysyn itseltäni: jos en minä, niin kuka sitten? Toivo on menetetty vasta sitten, kun ajattelemme, että enää ei ole toivoa. Välillä blogissani on myös näitä maailmanparannuspostauksia.

Puutarha

Puutarhahulluus on kulkenut mukanani jo pitkään, ensin Suomessa ja nyt täällä. Olen aika rento puutarhuri ja se näkyy välillä tuloksissa. Menee enemmän puutarhaterapian puolelle. Mutta ei se ole niin vaarallista. Haluankin kannustaa rentoon ja hauskaan puutarhanhoitoon.

Luonto

”Metsä on kirkkoni”, sanoi aikoinaan isäni, ja niin se on minullekin. Luonnossa ja metsässä liikkuminen on ollut minulle aina tärkeää, mutta täällä se on tullut entistä tärkeämmäksi. Ja täällähän on ainakin puitteet kunnossa.

Norja

Ja sitten tietysti Norja. Maa, jonka luontoon rakastuin aika lailla ensi silmäyksellä. Norja on monellakin tavalla hyvä maa asua, mutta itselleni se suurin syy asua juuri täällä on tämä ihmeellinen luonto. Ihmeteltävää riittää tietenkin myös kielessä ja kulttuurissa, ja välillä saatkin lukea Norja-aiheisia postauksia.