Puutarha ja piha

Kesäilta akileijalehdossa

Viikonloppu toimi myös loistavana hyppäyksenä kesälomaan.

Olin aikonut kirjoittaa to do- listan kaikista tekemättömistä töistä. Pesemättömistä ikkunoista ja matoista, ja siivouksen tarpeessa olevista komeroista.

Mutta sitten muutin mieltäni. Päätin pyhittää tämä loman itsestäni huolehtimiselle. Aion syödä hyvin ja terveellisesti, liikkua enemmän ja tehdä mukavia asioita. Siinä saattaa joku mattokin tulla pestyä, mutta niitä ei ole kirjattu mieleni to do-listalle.

Voisitko tehdä samalla tavalla? Unohtaa ne tekemättömät työt ja käyttää lomasi itsestäsi huolehtimiseen? Mitä se sitten sinulle tarkoittaakin.

 

 

Yhdessä asiassa olen kuitenkin ollut aina oman polkuni kulkija.

Akileija. Äitini ei arvostanut sitä kovinkaan korkealle, mutta se on aina ollut herkkyydessään yksi ehdoton lempikukkani.

Täällä on joskus kasvanut akileijoja, mutta ne ovat villiintyneet. Olen siirrellyt pikkutaimia perennapenkkiini, mutta varsinainen yllätys oli, kun tänä keväänä tuolta puron rannasta löytyi paljon akileijan taimia.

Sieltä, mistä viime kesänä raivattiin sinne kasvanut lepikko.

 

 

 

Ensimmäinen ajatukseni oli siirtää ne perennapenkkiin, mutta se olisi ollut ihan pähkähullu ajatus. Nyt ne kukkivat sananjalkojen seassa, ja minulla on tuolla puron rannassa ihan oma akileijalehto.  Voiko ihanampaa olla?

Oj hjärtans fröjd – oi sydämen ilo!

 

 

Norjassa juhannusta ei juurikaan vietetä ja juhannusaatto on vasta sunnuntaina 23. päivänä. Tänään on ihan tavallinen arkipäivä.

Tänään on kuitenkin myös kesäpäivän tasaus,  ja sitä on aihetta juhlia ja pyhittää. Minulle se tarkoittaa luonnosta nauttimista, kesä on nyt  ehdottomasti kauneimmillaan.

Oikein hyvää keskikesän juhlaa, Mittumaaria ja Juhannusta – miten ja missä sitä ikinä vietättekin!

 

(kirjoitettu 21.6.2019)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *