Blogista ja kirjoittajasta

 

 

Saman otavan alla

 

Hei, olen Hanne. Tulin Norjaan syksyllä 2010 viikonlopun ratsastusreissulle ja tunsin tulleeni kotiin. Puolitoista vuotta myöhemmin muutin tänne asumaan. Tarkemmin sanoen vuoristoseudulle Valdresiin.

Blogi sai alkunsa joulukuussa 2012 halustani kirjoittaa ja valokuvata, sekä tallentaa elämääni täällä vuorten sylissä. Blogi on ollut kertomus Norjasta, metsistä, vuorista, puutarhasta, eläimistä, arjestani, sopeutumisestani, havainnoistani ja ajatuksistani. Näihin vuosiin on mahtunut monenlaisia käänteitä mutta asun edelleen samalla paikkakunnalla.

Tässä osoitteessa blogi on ollut vuodesta 2017, mutta aikasemmat kirjoitukseni löytyvät edelleen vanhasta osoitteestaan, ja voit halutessasi käydä niitä edelleen lukemassa.

 

Maalaiselämää

Muutin asumaan maaseudulle noin kolmenkymmenen kaupungissa vietetyn vuoden jälkeen. Muutos oli yllättävän helppo, vaikka elämä maaseudulla poikkeaakin kaupunkielämästä melkoisesti. Maalaiselämässä on omat haasteensa, mutta hyviä puolia on niin paljon, että ainakaan toistaiseksi ei ole tullut ikävä kaupunkiin. Yksi minulle tärkeimpiä asioita Norjassa onkin mahdollisuus elää tämän upean luonnon keskellä.

 

Yksinkertaistaminen ja hidastaminen 

Pyrin elämään yksinkertaisesti ja tulemaan toimeen vähemmällä. Kuluttamaan kestävästi. Yksinkertaisemman elämän ei kuitenkaan tarvitse olla ankeaa tai rumaa. Uskon siihen, että me ihmiset voimme paremmin kauniissa ympäristössä ja luovuus on olennainen osa ihmisenä olemista.

Välillä epätoivo maailman tilasta iskee ja omat muutokset tuntuvat kovin pieniltä, mutta sitten kysyn itseltäni: jos en minä, niin kuka sitten? Toivo on menetetty vasta sitten, kun ajattelemme, että enää ei ole toivoa. Välillä blogissani on myös näitä maailmanparannuspostauksia.

 

Puutarha ja piha

Puutarha, piha, kasvimaa – millä tätä nyt oikein kutsuisin. Olen muuttanut tähän vuonna 1917 rakennettuun taloon kesällä 2018 ja ottanut vastaan vanhan pihan tuomat haasteet ja mahdollisuudet. Minulle puutarha tarkoittaa matkaa ja prosessia. Se pitää sisällään työtä, hikeä. haasteita, onnistumisia, epäonnistumisia, iloa, nautintoa, uskonpuutetta ja riemua. Tavoitteenani on paitsi kaunis ympäristö, niin myös yhä suurempi omavaraisuus ruoan suhteen, ja tämä tietenkin mahdollisimman luonnonmukaisesti ja ympäristöä kunnioittaen. Puutarhan suhteen olen vielä hyvin alkutaipaleella.

 

Mieli ja hyvinvointi

Olen koulutukseltani toimintaterapeutti. Olen opiskellut sen lisäksi monenlaista, mm. mindfullnessia ja kognitiivista terapiaa.  Ulkomaille muutto on ollut minulle paitsi matka vieraaseen maahan, niin ennen kaikkea matka itseeni. Joskus se suurin elämänmuutos on nimittäin muutos asenteissa ja suhtautumisessa elämään. Ihmisen mieli ja mielenliikkeet jaksavat kiehtoa ja näkyvät välillä kirjoituksissani.