Elämää maalla

Vanhoja ja uusia ystäviä

Norjassa ystävänpäivä on nimenomaan rakastavaisten päivä, joten täällä saa osakseen vähän outoja katseita, jos vaikkapa työkavereilleen alkaa toivottelemaan hyvää ystävänpäivää.

Mutta vaikka ystävänpäivää täällä ei samalla tavalla vietetäkään, niin muuten täällä ollaan kyllä yhteisöllisempiä kuin Suomessa. Norjalaista on kivaa tehdä asioita yhdessä, ja mikä ettei – niinhän se yleensä on.

Sen jälkeen, kun aloin uhoamaan Skåneen muutosta, yläkerrassa käännettiin lumihanaa vielä vähän suuremmalle ja tänne saatiin puolisen metriä uutta lunta. Monet tekee täällä nyt hyvää tiliä pudottamalla lumia katoilta.

Meillä töissäkin alkoi olla huoli autokatoksen ( sehän on se tärkein… ) kestävyydestä, joten sinne vaan koko porukka. Itse jäin alas vedoten kipeään polveen ( ihan oikeasti kipeä, lumivamma sekin ).

Koska en kiivennyt katolle, niin minulle ja kollegalle jäi hommaksi lapioida lumet nuotiopaikalta, tehdä tulet ja valmistaa lounas katolla ahertaneille. Päästiin ehkä vähän helpommalla, mutta ei kovin paljon, lapioitavaa riitti tuollakin.

Jostain kumman syystä se pahin lumiahdistus on vähän vähän väistynyt. Jotenkin nuo uudet puoli metriä lunta sai ymmärtämään, että tälle on ihan turhaa äristä. Ei auta kuin alistua. On täällä kuulemma ollut joskus kolmekin metriä lunta.

Huomenna vielä pyryttää, mutta sitten näyttää oikein mukavalle ja kevätaurinko antaa varmaan lumelle kyytiä.

Ja jos oikein alkaa ahdistaa, niin sitten voi mennä tuonne talliin hakemaan terapiaa. Sinne on nimittäin ilmestynyt kuusi pientä kiliä.

Moni on ehkä nähnyt facebookissa videon pyjamat päällä hyppivistä kileistä? No täällä on ihan sama meno, mutta ilman pyjamia! Voiko olla mitään riemukkaampaa? Ihan parasta terapiaa.

Oikein hyvää ystävänpäivää teille kaikille. Pidetään toisistamme huolta.

2 Comments

 • Väylän Tyär

  Voi että.. Minulle se olisi unelmien täyttymys päästä metsään jossa olisi 3 metriä lunta. ”Valitettavasti” Lapissa lumimäärät ovat melkein joka vuosi samoissa mitoissa ja lunta tulee kerralla suht kohtuudella. Eli ei ikinä ole ollut ongelmaa aukaista ulko-ovea. Mutta olen varsin tyytyväinen jo tähän metrin syvyiseen lumeen, joten mitä turhaa valittamaan.

  https://vaylantyar.blogspot.fi/

  • Hanne

   Joo täällä on ollut lehdissä kuvia kun ihmiset kaivavat ulkona tunneleita lumeen päästäkseen ovelta ovelle – lunta on liian paljon, jotta voisi tehdä tavallisen käytävän :D. Täällä meillä en nyt ole ihan niin paljon. Tiedän, että monet nauttivat näistä lumimääristä, mutta mulle kyllä vähän vähempikin riittäisi…

   Sulla on kiva blogi, kävin sitä vähän vilkaisemassa – perehdyn tarkemmin paremmalla ajalla. Nauratti lukea tekstejäsi, koska mulla oli täällä just kyläilemässä alunperin kittiläläinen, sittemmin oululaistunut ystävä ja murteesi kuulosti niin tutulta.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *