Elämää maalla

Viikkokatsaus saman otavan alta viikko 6

 

Viikon sana:

Hyväksyminen. Kun jupisin täällä talven pituudesta ja lumen määrästä, universumi laittoi vielä uuden vaihteen päälle ja heitti niskaan lähes lumimyrskyn. Minkäs teet, ei auta kuin hegittää syvään ja antaa lumen sataa. Helpotti kummasti, kun päästin irti tarpeestani kontrolloida asiaa, jolle en mitään voi.

Kuva: Pixabay

Viikon unelma:

muutto vähän suotuisampaan ilmanalaan, jossa kesät olisivat pidempiä ja talvet leudompia. Lähinnä siis eteläiseen Ruotsiin, Skåneen. Olen ottanut ihan konkreettisesti selvää asioista, olisiko muutto mahdollista ja mitä se tarkoittaisi käytännön tasolla.

Mitä oikeastaan haluan? Olen pohtinut sitä, että unelmoinko nyt asioista, jotka minulla jo on? Jos haaveilen maalaiselämästä Ruotsissa, mitä uutta se toisi elämääni tähän nykyiseen verrattuna? Monet asiathan ovat paremmin kuin hyvin.

Kuva: Pixabay

Viikon ulkosuomalainen ja viikon blogijuttu:

Suomalaisen Muuttolintu-blogia kirjoittavan Annan hieno juttu, tai oikeastaan juttusarja Himalajalla sijaitsevasta pienestä, eristyneestä ja syvästi buddhalaisesta Bhutanista. Bruttokansanonnellisuus, negatiivinen hiilijalanjälki, jo kauan sitten kielletyt muovipussit ja elinkautinen tuomio rauhoitetun linnun tappamisesta. Siinä muutamia Bhutanin erikoisuuksia. Maa, jossa luonto ja luonnonsuojelu laitetaan aina etusijalle. Nämä jutut kannattaa todellakin lukea. Ollaanko me täällä länsimaissa ymmärretty jotain ihan väärin?

Hyvin sanottu:

Tästä tulee mieleen, että ehkä meillä länsimaissa on erilainen käsitys onnesta. Ehkä etsimme jotain pysyvää euforian tilaa, kun ajattelemme onnea. Kenties bhutanilaisille onnellisuus tarkoittaa sitä, että kaikki on ihan hyvin, eikä mitään puutu.”

Anna Muuttolintu-blogissaan.

Viikon musiikki:

Minulle uusi tuttavuus Estas Tonne. Kuuntele ja nauti.

Mukavaa alkavaa viikkoa. Yritetään nauttia siitä, mikä on hyvin!

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *