Puutarha ja piha

Varo, mitä toivot

Varo, mitä toivot, koska se voi toteutua, sanotaan. Se tuntuu tätä nykyä käyvän toteen yhä useammin. Kun eilen haaveilin siitä, että tätä paikkaa saisi palautettua vähän entiseen loistoonsa, niin tänään sitten pihaan hurautti vuokraisäntäni paikallisen muurarin, rakentajan ja museoihmisen kanssa.

Olen maininnut, että nämä rakennukset ovat sellaista kotimuseotasoa, ja samaa mieltä oli siis museomieskin. Rakennukset ovat kulttuurihistoriallisesti arvokkaita, ja näitä kannattaa kunnostaa ja ylläpitää. Hän oli täällä arvioimassa paikkoja, koska aikomuksena on hakea rahoitusta kunnostusta varten.

 

 

Alunperin oli tarkoitus ainoastaan tukea vähän tuota vanhaa vinossa olevaa navettaa, mutta nyt tuleekin sitten isompi projekti. Siinä puretaan vanhat käyttökelvottomat autotallit navetan päästä (ihan hyvä), kaivetaan maata vanhojen ja painuneiden rakennusten ympäriltä, ja kunnostetaan tietä tuonne puron rantaan.

Pihaniitystä tulee tänä kesänä kaivuutyömaa, ja ainakin alkukesän rauha häiriintyy. Piha täyttyy työmiehistä.

En nyt ole ihan varma, olisinko toivonut tätä rumbaa juuri tälle kesälle, mutta mitäs menin aukaisemaan suuni. Vuokraisäntäni ovat innostuneet asiasta nyt tosissaan, ja sitten alkaa tapahtua. Oma lapio tuntuu yhtäkkiä kovin pieneltä, ja vatukoiden käsin kitkeminen lapselliselta.

Ei tämä omia kasvimaasuunnitelmiani mitenkään muuta tai romuta. Tässä samassa rytäkässä saan sen kaivinkoneen tekemään selvää pajukosta.  Mutta tuo etupiha myllätään aika perusteellisesti, ja tietenkin vie aikansa, että se taas maisemoituu entisenlaiseksi. Siinä oli viime kesänä aika kaunis niitty.

 

 

Mutta hyvä tästä tulee. Jos ei tänä kesänä, niin sitten ensi kesänä. Tosin ensi kesänä on edessä tuon vanhan torpan uunin muuraaminen. Ja pari kattoakin pitäisi kunnostaa. Ja laittaa vanhaan talliin kunnon ovet.

Naapurini varoitti myös, että kun täällä kohta alkaa konfirmaatioaika, voin varautua siihen, että kylän nuoret tulevat tänne kansallispuvuissaan kuvattaviksi. On kulissit kunnossa.

Se siitä omasta rauhasta. Introvertti suomalainen huokaa tässä kohtaa syvään, vaikka periaatteessahan tässä vaan oma toive toteutui. Vähän ehkä nopeammin, kuin uskalsin toivoakaan.

Joten mieti tarkkaan, mitä toivot. Universumi saattaa kuunnella.

 

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *