Mieli ja hyvinvointi

Istu alas, laske hartiat ja hengitä syvään

 

Valmistelen täällä lähtöä talvisesta Norjasta sateiseen ja tuuliseen Helsinkiin joulunviettoon. Mutta silti on mukavaa lähteä. Joulu läheisten kanssa on kuitenkin aina joulu läheisten kanssa, satoi tai paistoi.

Olemme päättäneet, että lahjoja ei tänä vuonna osteta – ainakaan montaa. Mullahan on niitä syyskuisen villasukkatehtaani tuotoksia, joille pitää löytää sopivat jalat, mutta ehkä niitä ei lasketa.

Tiedän myös, että siskoni on ostanut minulle kirjan, eikä se millään malttaisi olla kertomatta mikä kirja se on – vihjeitä tippuu joka puhelussa. Naurattaa, että vaikka me oltaisiin kuinka vanhoja, niin silti me ollaan tosi samanlaisia kuin joskus silloin lapsena.

 

 

 

 

 

Mutta nautitaan joulusta ja muistetaan, että tärkeintä on yhdessäolo. Ei lahjojen määrä tai notkuvat ruokapöydät. Tai jos satut viettämään joulua yksin ( olen tehnyt sen monta kertaa ), niin tärkeintä on se rauha. Kynttilät palamaan, suklaarasia toiseen kainaloon ja kirja toiseen.

Vuosi kääntyy taas valoisalle puolelleen ja nyt on hyvä hetki rentoutua ja vetää henkeä ennen vuoden vaihdetta. Keskitytään enemmän sisäiseen kuin ulkoiseen runsauteen.

Ostetaan vähemmän ja harkitummin, hankitaan aineettomia lahjoja tavaran sijaan. Katetaan pöytään vain se, mikä jaksetaan syödä.

Mukavaa joulunalusaikaa. Jos stressi painaa, niin istukaa hetkeksi alas ja hengittäkää syvään. Minuutti riittää, puolikin. Kaikki on ihan hyvin. Joulu tulee ja taas menee – ihan niin kuin joka vuosi.

 

ps. Kuvat ovat ensimmäiseltä talveltani täällä, mutta talvista on nytkin. Ei ihan noin lumista, mutta yhtä kylmää.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *