Mieli ja hyvinvointi

Levoton sielu

Paras aika talvea on juuri alkamassa ja norjalaiset on ihan täpinöissään odottamassa pääsiäiskelejä ja mökkiviikonloppuja tunturissa. Joka paikassa puhutaan suksista ja hiihtämisestä.

Itse olen tällä hetkellä niin kurkkua myöten täynnä tätä talvea, että en voi laittaa tänne enää yhtä ainoaa talvikuvaa, vaikka niitä riittäisi. Ainakaan tänään.

Olen alkanut vähän miettiä, että miksi ihmeessä asun täällä, vaikka en vain tunnu olevan talvi-ihminen. Onko oikeastaan mitään järkeä istua täällä hankien keskellä yli puolet vuodesta ja haaveilla vähälumisista talvista, pitkistä kesistä ja laventeli- ja unikkopelloista?

Jos puutarhanhoito tuo minulle niin paljon enemmän mielihyvää kuin hiihtäminen ja lumileikit, niin voisiko valita toisin? Vieläkö ehtisi ja jaksaisi vaihtaa asuinpaikkaa tai jopa asuinmaata?

 

 

Olen alkanut haaveilla Etelä-Ruotsista ja Tanskasta. Katsellut netistä pieniä sieviä Skånelaismökkejä. Kaivannut rantoja ja merta. Miettinyt, minkälaista olisi asua vaikka Österlenissä?

Olen pohtinut, onko tämä nyt muutoksen tarvetta ( linkin takana lukemisen arvoinen hesarin kolumni ) vai vaihtelun halua? Vai ainoastaan sitä omaa perustyytymättömyyttä ja mielen napinaa? Jotain, jonka läpi pitää vain elää, vai jotain, johon pitäisi reagoida? Ehkä se selviää tässä kevään edetessä.

Mutta sitä odotellessa lisäilen puuta uuniin, lämmittelen kaalikeittoa, sytyttelen kynttilöitä ja yritän muuttaa tätä asennettani, kun ei oikein muutakaan voi. Luen omia kirjoituksiani hyväksyvän asenteen ihmeellisestä voimasta…

 

Tulevalle viikolle on luvattu runsaita lumisateita.

2 Comments

 • Tuula

  Tanska on aivan ihana paikka, se vähän mitä olen siellä ollut nyt viimeisen vuoden aikana. Ja tanskalaiset tuntuvat mukavilta. Mutta minä en lähtisi täältä just nyt mihinkään, vaikka kyllä nämä lumet ja kylmät alkavat tuntuvan jo riittävän. Elämä on muuten vaan niin ihanaa.

  Tuon suklaakauppaelokuvan näin muutama viikko sitten Netflixiltä. Sekin oli aika ihana.

  • admin

   Tanska on kuulemma tosi kiva paikka myös asua – olen kuullut monelta taholta. Siellä on vain yksi ongelma: kieli. Vaikka tanskaa luettuna ymmärrän ihan sujuvasti ja kuultunakin jonkin verran, niin saattaisi olla aika haastavaa lähetä tekemään tötä tanskaksi :D. Eli jos ihan oikeasti tulee eteen tilanne, että vielä muuttaisin, niin luulen että vaaka kallistuisi sitten Ruotsin puolelle – en jaksaisi enää opetella uutta kieltä. Jos muuttaisi Skåneen, niin sieltähän ei olisi pitkä matka Tanskaankaan. Mutta nämä ovat tosiaan vasta ajatusleikkejä.

   Sulla on muutoksen tuulet puhaltaneet viime aikoina niin mukavan raikkaasti, että ymmärrän kyllä halusi asua Norjassa <3. Eikä täältä mihinkään kannata muuttaa, jos elämä tuntuu hyvältä. Norja on kiva maa. Tämä talvi on vaan nin pirullisen pitkä.

   Täällä ei sitten tullutkaan lumisadetta, vaan tuli lähes lumimyrsky. Tosin vasta huomenna ja maanantaina on pahin odotettavissa. Itkettäisi jos ei naurattaisi.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *