Elämää maalla

Myrskyn silmässä

Eletään taas pienen pettymyksen tammikuuta. Talvipäivän seisaus ja joulu on ohi, vuoden vaihteen euforia haihtunut ja kevät ei tullutkaan. Tuli valkoinen, hiljainen ja kuolleelta tuntuva tammikuu. Sitä aina hairahtaa ajatukseen keväästä vähän liian aikaisin, vaikka fakta on, että nyt eletään sitä todellista sydäntalvea.

Yritän vihjailla universumille, että riittäis jo. Riittäis kylmä ja riittäis lumi, mutta tässä asiassa toiveitani ei ole kuultu. Tosin tänään istun täällä myrskyn silmässä ja ulkona on valkoista mutta ei hiljaista. Tällä kertaa myrsky ei hypännyt tästä yli vaan tuuli puskee laaksoa pitkin ja vinkuu nurkissa. Huomiseksi on luvattu 3o senttiä uutta lunta.

Monet tiet on poikki, rekkoja nostetaan ojista ja olen kiitollinen, että tänään ei tarvinnutkaan mennä töihin – en tiedä, olisinko edes päässyt perille. Vähän epäilen. Keli on niin hirveä, että ei viitsi lähteä yrittämään edes kauppaan.

 

 

 

 

Tänään elänkin sellaista todellista slow lifea. Lämmitän taloa ja leivon leipää. Teen välillä lumitöitä. Olen ikäänkuin perimmäisten kysymysten äärellä, mitä netti nyt vähän sotkee tätä maalaisromantiikkaa.

Välillä seison ikkunassa ihmettelemässä valkoista maisemaa ja olen kiitollinen siitä, että sähköt ainakin vielä toistaiseksi pelaa.

Kuvat on eiliseltä, kun kävin pienellä lenkillä tutkailemassa, josko umpihankikävely olisi vielä mahdollista (ei ole). Aija lyöttäytyi mukaan ja sen mielestä umpihankikävely sujuu oikein hyvin, vaikka siitä ei lumen keskeltä näkynyt paljon muuta kuin heiluva häntä. Asennekysymys.

Ja kyllähän valo koko ajan lisääntyy. Näin tammikuussa se tapahtuu vähän huomaamatta. Yhtäkkiä sitä vaan taas huomaa, että töihin ajaessa onkin taas valoisaa.

 

Lämpöä, ruokaa ja koiraystävä. Kaikki on ihan hyvin. Antaa myrskytä.

2 Comments

 • Outi

  Voi, että! Osaat kirjoittaa mahdottoman hyvin! Eläväisesti, näen silmissäni mitä kirjoitat ? Niinkuin kirjaa lukiessa.. Se on totta, että mieli haikailee välistä keväässä, ja eletään totista talvea! Täällä tosin alkaa nauttia taas toisella tapaa, kun vihdoin saatu niitä pakkasia. Helmikuussa rupeaa olemaan sitten jo ihan hohhoijaa meininki, että loppuis jo! ? Mutta sieltä se kevät tulee taas nopeampaa kuin arvaakaan!

  • admin

   Voi kiitos, tämä kommentti lämmitti mieltä!
   Joo, kyllä se kevät taas tulee, ja jossain vaiheessa se tulee sitten liiankin nopeasti kun ei pysy perässä kylvöjen kanssa :).

   Tänään tosin kevät tuntuu kovin kaukaiselta kun tänne on tosiaankin satanut jo varmaan yli puoli metriä uutta lunta ja lisää tulee. Oslon lähellä jonnekin on saatu jo yli metri uutta lunta… Koko eteläinen Norja on ihan sekaisin. Itse olen vaan kiitollinen, että on edelleen vapaapäivä ja meillä sähköt toistaiseksi pelaa.

Leave a Reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *